keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Osa 9 viikko lähtöön ….

Koskaan ennen en veneen talvitelakointia ole tehnyt hiki selässä…

Nyt on Kuutti nostettu Pirttiniemeen talvitelakalle, vaikka kautta olisi vielä 3 kuukautta jäljellä. Tuntuu kummalliselta, toiset vasta aloittelee kesälomaansa. Viimeistelyt on nyt kuitenkin tehty ja ajatukset kohdistuvat heinäkuun viimeiseen päivään jolloin startti on Southamptonista. Onhan sitä sitten edessä 5 kuukautta purjehdusta. Kotoa lähden jo 21.7. osallistuakseni veneen viimeistelyyn ja varusteluun.

Kesän mittaan on kotoa käsin huolehdittu mm. vielä viimeisistä varustehankinnoista, pidetty palaverejä sponsoreiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa, hankittu joukkueelle varusteita, ja viritelty joukkueelle tietokone ohjelmistoineen. Minut on valittu veneen ICT-vastaavaksi ja osallistunkin valmisteluviikon aikana ennen lähtöä koulutukseen, jossa perehdytään veneen tietokonejärjestelmiin, satelliittikommunikointiin, viestintään, elektroniikkaan yms. Kiireinen tuo viimeinen viikko tulee muutoinkin olemaan, sillä monia asioita on vielä varusteltava ja tarkistettava ennen lähtöä. Lista on pitkä ja aikaa rajoitetusti. Osansa syövät myös lähtöjuhlallisuudet, sillä torstaina veneet siirtyvät lähtölaituriin ja ennen sunnuntain starttia on monenmoista hulinaa tiedossa. VisitFinland veneemme kastajaiset on suunniteltu perjantaille pari päivää ennen lähtöä. Väkeä on starttiin odotettavissa lähemmä 100.000 joten melkoista hulabaloota saattaa olla tiedossa. Vilkuttaako ne kaikki mulle jää nähtäväksi…


Kertauksena:
-Osuuteni Clipper Round The World 2011-12 kisassa ovat neljä ensimmäistä osuutta Englanti – Madeira – Rio de Janeiro – Kapkaupunki – Geraldton (Länsi-Australia) – Uusi-Seelanti – Queensland (Itä-Australia) (n. 20.000 mailia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti